Skip to main content

Airpods är trådlösa hörlurar från Apple som är utformade för att ge enkel, trådlös anslutning till en mängd olika enheter, inklusive iPhone, iPad, Apple Watch, Mac och Apple TV. Här är en guide till vad du kan göra med dina Airpods och de olika funktionerna som finns:

Anslut dina Airpods till en enhet

För att ansluta dina Airpods till en enhet, öppna locket till fodralet och håll det nära den enhet du vill ansluta till. En anslutningsmeny kommer att dyka upp på enheten, och du kan välja att ansluta dina Airpods genom att trycka på ”Anslut”.

Spela upp musik

När dina Airpods är anslutna till en enhet, kan du spela upp musik genom att trycka på Play-knappen på enheten eller genom att trycka på den ena eller den andra Airpoden.

Justera volymen

Du kan justera volymen på dina Airpods genom att trycka på den ena eller den andra Airpoden.

Byta spår

Du kan byta spår genom att trycka två gånger på den ena Airpoden för att gå till nästa spår eller tre gånger för att gå till föregående spår.

Använd röstkommandon

Du kan använda röstkommandon för att styra dina Airpods genom att trycka på den ena Airpoden och säga ”Hey Siri” följt av ditt kommando.

Spåra borttappade hörlurar

En av de stora fördelarna med Airpods är att du kan spåra dina borttappade hörlurar genom att använda ”Finn mina” på din iPhone eller iPad. Öppna appen ”Hitta” och välj ”Hörlurar” så kan du se var dina Airpods befinner sig på en karta och spela upp en ljudsignal för att hitta dem. Kom ihåg att på äldre modeller så är det endast själva hörlurarna som spelar upp signalen och inte skalet. Det betyder att du förmodligen kan behöva koncentrera dig lite för att höra signalen, om det är inte är helt tyst omkring dig. 

Anslut till Apple TV

Du kan också ansluta dina Airpods till Apple TV genom att gå till inställningarna och välja ”Ljud och videoutrustning” och sedan välja ”Trådlösa hörlurar” från menyn. Välj dina Airpods från listan över tillgängliga enheter och tryck på ”Anslut”.