Skip to main content

När Yahoo förvärvades av Verizon 2017 skakade affären om affärsmodellen och vände Yahoo bort från sina asiatiska rötter. Affären inkluderade också en andel i Alibaba, den kinesiska monoliten som fungerar som en hybrid av Google, Amazon och eBay. Yahoo kunde överleva de flesta av sina utvikningar tack vare detta förvärv, som också uteslöt Yahoo Japan från affären. Detta är inte den enda stötestenen för Yahoos framtid.

Google

Justitiedepartementet blockerade ett avtal mellan Yahoo och Google 2008, men de två undersöker ett nytt förhållande. Yahoo skulle använda Googles söktjänster för några av sina vanliga sökresultat och reklam. Enligt Aaron Wall, grundare av SEO Book, undersöker de två företagen ett nytt partnerskap. Det är oklart hur Yahoo planerar att använda Googles tjänster, men det kommer att vara ett viktigt tillskott till deras sökmöjligheter. Läs vidare för att lära dig mer.

Yahoo!

Googles sökmotor började livet som en enkel tjänst som gjorde det möjligt för användare att hitta information från vilken webbplats som helst. I slutet av nittiotalet arbetade David Filo och Jerry Yang på ett projekt på deras campustrailer. När sökmotorn växte började de lägga till andra tjänster, som en portal och meddelandetjänst. Snart kommer Yahoo! blev referenssökmotorn för de flesta internetanvändare. När framgången för Google ökade, avtog Yahoo!s tillväxt. Under åren som följde köptes tjänsten upp av Google och blev ett globalt varumärke.

Yahoo! Messenger

Med webbversionen av Yahoo! Messenger, du kan använda programmet för att kommunicera med vänner och familj från vilken webbläsare som helst. Du kan visa och redigera dina kontakter, ändra din onlinestatus, skicka och ta emot meddelanden samt spara och söka efter meddelanden. Du kan också använda programmets blocklista och visa en avatar för att identifiera andra. Det finns dock vissa begränsningar. Du kan inte överföra filer eller använda plugin-program. Du kan inte heller ringa videosamtal med det här programmet.

Yahoo! Grupper

Ett system med elektroniska e-postlistor som kallas Yahoo! Grupper är döda. Yahoo! har avbrutit denna gratistjänst. Medan många människor använde Yahoo! Grupper för sina e-postlistor, vissa personer har bytt till andra system. Den här artikeln kommer att förklara varför Yahoo! Grupper är nedlagda. Läs vidare för att ta reda på vad du kan göra för att spara ditt Yahoo! Grupplista! När du har Yahoo! Grupper, det blir nästan omöjligt att avsluta prenumerationen!

Yahoo! Sök

Det finns många skäl att använda Yahoo! Sök efter sökmarknadsföring. Användare är mycket lyhörda för annonser och konkurrensen är mindre. Sökmotorns resultat listas i sju olika kategorier: sidtitel, sökordskontext, URL, filstorlek, cache-länk och fler sidor från den här webbplatsen. Sökresultaten innehåller även länkar till bild- och videodatabaser. Avsnittet ”Katalog” listar Yahoo! katalogresultat, inklusive gula sidorna och lokala listor. Och fliken ”Produkter” länkar till Yahoo! Shopping sökresultat.